Teknolavya teknoloji ve bilgisayara ait her şey.

Son dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

9 Nisan 2020 Perşembe

BİLGİSAYARI BAŞLATINCA OTOMATİK AÇILAN PROGRAMLAR NASIL KAPATILIR


Windows 10 güncellemesini yükleyenler bu özellikleri artık görmeyecek
BİLGİSAYARI BAŞLATINCA OTOMATİK AÇILAN PROGRAMLAR

  Biliyorsunuz ki bilgisayar açılırken otamatik olarak uygulamalar açılıyor ve büyük ihtimalle çoğumuzu bu uygulamalar rahatsız ediyorlar peki ne yapıcağız da bizi rahatsız eden bu uygulamalardan kurtulcağız bugün birlikte bu yazımıda otamatik açılan programlar nasıl kapatılır, bilgisayar açılırken kendi kendine açılan programları kapatmayı ve bilgisayarda açılan otamatik programları kapatmayı anlatıcağım.

Programları Otomatik Başlatma 

 Bilgisayarınız açıldıktan sonra otomatik başlatılmasını istediğiniz veya otomatik başlatılmasını istemediğiniz programları çalıştır komudu ile ayarlıcağız bunun için WİNDOWS+R tuşuna basıp çalıştırı açmamız gerekiyor. Açtıktan sonra gelen kutucuğa shell:startup yazıyoruz.

1.adım

2.adım
Çıkan bu klasöre başlangıçta açılmasını istediğiniz programın kısayolunu ekleyip çıkartabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra yapmanız gereken tek işlem bilgisayarı yeniden başlatmak.


Başlangıçta açılan programları kapatmak
  Evet şimdi geldik işin cidden can sıkan noktasına bilgisayar açıldığı gibi onunla birlikte açılıp sinirimizi bozan o uygulamalar bilgisayar açıldığında otomatik açılan bu uygulamaları kapatmak için yapmanız gereken şeyi de bu kısımda anlatıcam.

  Eğer sisteminiz windows 7 ise başlangıçta açılan uygulamaları kapatmak için WİNDOWS+R  kombinasyınunu uygulamak sonrasında açılan kutucuğa msconfig kodunu girmek.


Ardından ise gelen pencereden başlatmaya basarak başlangıçta açılan uygulamaları açıp veya kapatıp kaydedebilirsiniz
8Afzft
Eğer sisteminiz windows 8 veya üzeri ise ;

Görev yöneticisini başlatmanız gerek başlangıç (windows simgesi) olan kısıma sağ tıklayıp görev yöneticisini açabilirsiniz

Yg7OVE
Ardından başlangıça tıklayıp istediğiniz uygulamaları otamatik başlatabilirsiniz veya otomatik başlayan programları kapatabilirsiniz

9v4iHx

Bu kadar kolay bir işlemi var eğer takıldığınız bir nokta olursa yardım almak isterseniz yorum yapabilirsiniz.

2 yorum:

Post Top Ad

Your Ad Spot